KOKOUS- JA JUHLAPALVELUT

Haltia on lähellä – vain 35 minuuttia Kiasmalta tai Helsinki-Vantaan lentokentältä. Samalla se on sopivan kaukana, sillä kaupungin kiire ei tänne kuulu ja puhdas luonto on saavutettavissa koska tahansa päivän aikana. Tarjoamme korkeatasoisella tekniikalla varustettuja inspiroivia tiloja moneen käyttöön.

MYYNTIPALVELU

JUHLAPÖYTÄÄN TAI KOKOUSKESTIKSI

Haltia ja Nuuksion luonto tarjoavat organisaatioille inspiroivan ympäristön työskentelyyn ja yhteishengen luomiseen.

Tilaisuuksia varten Haltiasta löytyy monipuolisia ja muunneltavia kokous- ja juhlatiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Oli mielessäsi sitten konferenssi, kokous, seminaari, juhlat tai virkistyspäivä, Haltia tarjoaa upeat puitteet tapahtumallesi Nuuksion luonnossa.

KOKOUS- JA JUHLATILAT

Haltia tarjoaa korkeatasoisella tekniikalla varustettuja inspiroivia tiloja moneen käyttöön, ja luonto hallitsee koko taloa: luonnonvalo tulvii isoista ikkunoista ja tuo sisätiloihinkin kulloisenkin vuodenajan tunnelmaa.

HALTIASALI

 

 

Haltia-salin nimi juontaa juurensa suomalaisista kansanuskomuksista. Suomalaisissa tulkinnoissa haltia on ollut jonkin paikan supranormaali kanta-asukas tai vartija, joskus myös tietyn eläinlajin kantaemo, lajin vanhin tai ensimmäinen edustaja.

Reaalimaailmassa eli keskisessä maailmassa sijaitsevat oleskelutila Lehto sekä auditorio Haltia-sali. Lehto on ollut paikka, jossa muinaissuomalaiset ovat uhranneet sukunsa vainajille sekä luonnossa oleville haltiaolennoille – tästä tulee nimitys uhrilehto. Tämän lisäksi lehto on kuitenkin ollut myös oleskelupaikka, jonne on kokoonnuttu koko perheen kesken viettämään aikaa.

Haltiat ovat omalla alueellaan ja oman lajinsa keskuudessa ihmisen ja luonnon välisten näkymättömien rajojen vartijoita, joiden suopeudesta riippui myös ihmisen menestyminen. Haltioita koskevissa luokitteluissa erotetaan luonnonpaikkojen ja kulttuuripaikkojen haltiat. Luonnonhaltioita ovat olleet metsien ja järvien yliluonnolliset asukkaat tai luonnoneläinten kantaemot, kulttuurihaltiat ovat eläneet ihmisen rakentamassa ympäristössä, taloissa, työpaikoilla, myllyissä tai kirkoissa. Haltia jakautuu kerrostuneen maailmankuvan mukaisesti kolmeen osaan: yliseen, keskiseen ja aliseen maailmaan.

Kerrostunut maailmankuva-ajattelu liittyy erityisesti pohjoisten kansojen vanhoihin uskomuksiin ja on selkeitä todisteita, että tällainen ajattelumalli on ollut joskus osa myös suomalaista kansanuskoa.

AUDITORIO JOPA 200:LLE HENGELLE

Monitoimiauditorio muuntuu tasalattiaisena kokous- tai illalliskäyttöön, miksei myös näyttelysaliksi. Auditoriossa järjestyvät seminaarit, esitykset, konsertit ja elokuvanäytännöt. Korkealuokkainen äänentoisto palvelee niin klassista musiikkia ja elokuvia, kuin puhettakin. Haltiasali on kooltaan 225 m².

Tilamuodot

Teatteri: 200 hlöä, penkkien edessä käännettävät pöytätasot
Etuosa tasalattiaisena, pöytämuotovaihtoehdot:
Konferenssi: 14 tai 24 hlöä (riippuen pöydän suunnasta valkokankaaseen nähden)
U-muoto: 32 hlöä
Ryhmätyöpöydät vaihtoehdot: 3 x 14 hlöä / 4 x 8 hlöä / 5 x 6 hlöä / 6 x 4 hlöä
Täysi kattaus: 70 hlöä
Cocktail-tilaisuus: 10 pystypöytää, ei tuoleja: max 60 hlöä

Auditorion etuseinälle saa tarvittaessa avattua näkymän Nuuksion Pitkäjärven upeaan maisemaan, joka sopii hyvin taustaksi kokoukselle.

Tekniikka

Projektori ja valkokangas
AV-kalusteet näyttämöllä: tietokone, dokumenttikamera, Blu-Ray
Langaton mikrofonijärjestelmä: 4 kpl solmio- & kapulamikrofonia
Äänijärjestelmä: digitaalinen mikseri, kaiuttimet
Valojärjestelmä: valopöytä, heittimet
Tulkkikoppi: ei kiinteää tulkkaustekniikkaa
Avustetun kuuntelun silmukka
Auditorion yhteydessä kokousjärjestäjän huone, jossa tulostin.

SAIVO

 

 

*Saivo (sáiva) tulee saamen kielestä. Sanalla on monia merkityksiä, mutta tyypillisimmin se tarkoitti erityisen kalaisaa tai pyhää järveä. Tavallinen on myös uskomus saivojärvestä kaksoispohjaisena järvenä. Järven pohjassa uskottiin olevan aukko, jonka alla oli toinen järvi. Tuota aukkoa saamelaiset ovat pitäneet myös kulkureittinä keskisen ja alisen maailman välillä. Suomen kansallispuistoissa on monia tunnettuja saivojärviä.

SAIVO KOKOUSTILA JA SAUNA 10-12 HENGELLE

Haltian pohjakerroksessa sijaitsee kokoustila SAIVO*, jonka yhteydessä on sauna ja terassi, jolta on kaunis näköala Nuuksion Pitkäjärvelle. Koko 38 m² (kokoustila).

Pöytämuodot:

Konferenssi-muoto: 10 – 12 hlöä
Kokousvarustus: 55” näyttö, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä

RAVINTOLA HALTIA

 

 

RAVINTOLA HALTIA

Ravintolasali 230 m² sekä 150 m²:n katettu terassi, jolta upea järvinäköala Nuuksion Pitkäjärvelle.

Henkilömäärät

Ravintola Haltia: 150 hlöä
Terassi: 72 hlöä

Tila on mahdollista jakaa erillisiksi, pienemmiksi kokoustiloiksi. Ravintolassa on varattavissa kabinetit PÄIVÖLÄ ja BOASSU yksityistilaisuuksia varten. Myös koko ravintola on mahdollista varata yksityiskäyttöön.

Ylisessä maailmassa sijaitsevat ravintola ja sen kabinetti Päivölä tarjoavat ”taivaallisia makunautintoja”.

Päivölä on suomalaisessa kansantarustossa esiintyvä paikka, jossa järjestetään suuret pidot, toisinaan kutsuttu jopa ”jumalten juomingeiksi”. Päivölän pidoista kerrotaan ainakin Lemminkäis-runoissa. Kalevalaan Elias Lönnrot tosin vaihtoi eepoksen yhdenmukaisuuden vuoksi Päivölän tilalle Pohjolan, mutta Päivölä vaikuttaisi kansanrunojen perusteella olevan pitojen tapahtumapaikkana alkuperäisempi. Kabinetin nimeksi Päivölä sopii myös siellä olevan ulkonäkymän puolesta.

Haltia jakautuu kerrostuneen maailmankuvan mukaisesti kolmeen osaan: yliseen, keskiseen ja aliseen maailmaan. Kerrostunut maailmankuva-ajattelu liittyy erityisesti pohjoisten kansojen vanhoihin uskomuksiin ja on selkeitä todisteita, että tällainen ajattelumalli on ollut osa myös suomalaista kansanuskoa.

Kabinetti Päivölä

Pöytämuodot

U-muoto: 16 hlöä
Konferenssi: 18 hlöä
Luokkamuoto: 18-20 hlöä
Teatterimuoto: 35 hlöä

Kokoustilavarustus: 55″ näyttö, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä

Koko 42 m². Tilaan saadaan yhdistettyä terassista oma yksityinen alueensa.

Päivölä- ja Boassu-kabinetit voidaan yhdistää yhdeksi yhtenäiseksi tilaksi.

Kodan peräosa, boassu eli posio. Ilmeisesti kodan peräosa oli saamelaisille pyhä paikka: Saamelaisessa kulttuurissa ”pyhällä” on taipumus paikantua. Se näyttää liittyvän korkeisiin paikkoihin, kuten Inarijärven Ukonsaari.

Tärkein perhetason kulttipaikoista on ehkä kodan peränurkkaus, boassu, posio. Siellä säilytettiin perheen rumpua ja naisille se oli tabu, vaikka sen jumaluus katsottiinkin feminiiniseksi. Jokaisella perheellä on oma uhritunturi, jossa sen suojelushenget asuvat. Siellä asuvat myös noidan suojelushenget ja noidan oppiin piti mennä nimenomaan tunturiin. Kristinuskon tullessa yhteiset uhripaikat korvautuivat kirkoilla.

Kabinetti Boassu

Pöytämuodot:

U-muoto: 28 hlöä
Konferenssi: 34 hlöä
Luokkamuoto: 35 hlöä
Teatterimuoto: 56 hlöä
Täysi kattaus: 44 hlöä
Ryhmätyöpöydät: 4 x 8-10 hlöä, 6 x 5-6 hlöä

Kokousvarustus: projektori, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä.
Koko 63,5 m². Boassusta on näkymä ainoastaan päänäyttelysaliin.

Päivölä- ja Boassu-kabinetit voidaan yhdistää yhdeksi yhtenäiseksi tilaksi.
PÄÄNÄYTTELYSALI

 

 

Haltian päänäyttelyssä koet vuodenaikojen taian ja luonnon luomisvoiman maustettuna ripauksella kalevalaista mytologiaa.

Päänähtävyytenä on jättimäinen luontopanoraama: Haltian Viisi vuodenaikaa -niminen 18 metriä leveä panoraamaseinä tarjoaa kokonaisvaltaisen luontoelämyksen, joka johdattaa sinut Saaristomereltä tuntureiden laelle ja kaikkiin Suomen 41 kansallispuistoon.

Päänäyttelysali

Haltian Suomen luonto -päänäyttelysali on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden ympäri. Tilaan voidaan järjestää katettu illallinen noin 40 henkilölle tai cocktail-tilaisuus jopa 200 henkilölle.

Asiakkaan omaa materiaalia on mahdollista esittää päänäyttelysalin panoraamaseinällä ja muilla pinnoilla. Kysy tarjousta näyttelysalin käytöstä myynnistämme!

AARNITULI

 

 

800 m päässä Haltiasta, metsäisessä ympäristössä sijaitsee Aarnitulen tulipaikka, jota ryhmät voivat varata käyttöönsä arkisin klo 14 alkaen ja viikonloppuisin mihin aikaan tahansa. Kesäkaudella Aarnituli on varattavissa ilman rajoituksia. Järjestä tunnelmallinen kokous tai virkistäydy työpäivän jälkeen tulilla!

Aarnitulen tulipaikka

HINTA

50,00 €/3 h (sis. ALV 24 %)

Aarnitulella on nuotiorinki, kolme katoksellista pöytäryhmää ja kuivakäymälä.

Huomaathan, että metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko ei ole sallittua.

Varauksen voit tehdä helposti painamalla tästä. 

KOKOUSPAKETIT

 

 

Laadukkaat tarjoilut kuuluvat hyvin suunniteltuun tilaisuuteen. Loppuun asti mietityt ja monipuoliset kokous- ja juhlatarjoilut pitävät mielen virkeänä myös päätöksenteossa, joka usein voi olla ratkaisevan tärkeä.

Aarni - kokopäivän kokouspaketti

Kokouspakettiin sisältyy:

Aamukahvi tai tee sekä talon suolainen

Luonto lautasella – lounas ravintolasalissa
Runsas lounas saa inspiraationsa ja makunsa suomalaisesta luonnosta, itse kerätyistä villiyrteistä ja luomu- ja lähiruuasta. Lounaaseen kuuluu monipuolinen alkuruokapöytä, keitto, pääruoka valinnan mukaan, leipävalikoima ja kahvi tai tee sekä päivän jälkiruoka. Valikoimastamme löytyy aina myös kasvisvaihtoehto. Gluteeniton ja maidoton vaihtoehto on saatavilla.

Iltapäiväkahvi/tee ja talon makea

Vierailu Haltian näyttelyissä veloituksetta
Haltian näyttelyt kokoavat Suomen upeimmat luontokohteet saman katon alle. Pääsette kansallispuistojen mahtaviin maisemiin, upeille vaellusreiteille. Näyttelyt seuraavat luonnon vuodenkiertoa ja hyödyntävät valtavan maisemapanoraamavideon lisäksi muun muassa vr-tekonologiaa, ääntä, interaktiivisuutta ja taideteoksia. 

Kokouspakettien minimiveloitus 10 hengen mukaan.
Pienempi ryhmä? Ole yhteydessä ja pyydä tarjous!

Outa - puolenpäivän kokouspaketti

Kokouspakettiin sisältyy:

Valintanne mukaan: aamukahvi tai tee sekä talon suolainen tai Iltapäiväkahvi/tee ja talon makea

Luonto lautasella – lounas ravintolasalissa
Runsas lounas saa inspiraationsa ja makunsa suomalaisesta luonnosta, itse kerätyistä villiyrteistä ja luomu- ja lähiruuasta. Lounaaseen kuuluu monipuolinen alkuruokapöytä, keitto, pääruoka valinnan mukaan, leipävalikoima ja kahvi tai tee sekä päivän jälkiruoka. Valikoimastamme löytyy aina myös kasvisvaihtoehto. Gluteeniton ja maidoton vaihtoehto on saatavilla.

Vierailu Haltian näyttelyissä veloituksetta
Haltian näyttelyt kokoavat Suomen upeimmat luontokohteet saman katon alle. Pääsette kansallispuistojen mahtaviin maisemiin, upeille vaellusreiteille. Näyttelyt seuraavat luonnon vuodenkiertoa ja hyödyntävät valtavan maisemapanoraamavideon lisäksi muun muassa vr-tekonologiaa, ääntä, interaktiivisuutta ja taideteoksia.

Kokouspakettien minimiveloitus 10 hengen mukaan.
Pienempi ryhmä? Ole yhteydessä ja pyydä tarjous!